Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam
kategóriák

Keresési kifejezés

Keresés

Kategóriák

Szeretnél extra kedvezményt?
Számunkra nemcsak a tökéletes minőség, a gyors kiszolgálás és a nagy termékkínálat a fontos! Tudjuk, hogy imádod a kedvező árakat, éppen ezért időről - időre érdemes ellátogatnod akciós válogatásainkhoz, illetve megtekintened aktuális kuponjainkat, hiszen ezek segítségével még vonzóbb áron lehet a Tiéd egy-egy termékünk! Ne maradj le!
Ajándék minden feliratkozó számára!
Ne maradj le a legjobb árakról, a legnagyszerűbb kedvezményekről és természetesen az egyedi ajánlatokról, különleges kuponokról sem! Iratkozz fel Te is hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével. Ígérjük, hogy nem küldünk Neked naponta egy-egy levelet, csak a legjobb ajánlatokat küldjük ki. Kérjük, hogy az űrlap kitöltése során ügyelj az adatok pontosságára. Sőt még egy nagyszerű hírünk is van. Új hírlevél feliratkozóként meglepünk egy ajándék 10 %-os kedvezmény kuponnal, melyet a következő megrendelésed alkalmával tudsz beváltani a kosárba helyezett termékekre.

(Kattints ide a megtekintéséhez )


feliratkozom


Opti-MUM Red tápsó vörösborokhoz - 2,5 kg

Az OPTI-MUM RED egy különleges borélesztő törzs és egy speciális gyártási eljárás (MEX) kombinációjának eredménye.

Cikkszám 30749
Súly 2.500 gr (2,50 kg)
Szélesség 250 mm
Magasság 250 mm
Márka LALLEMAND
Listaár bruttó 33 225 Ft
/csomag
nettó 26 161,417 Ft
/csomag
Deviza nettó árak (tájékoztató jellegű) 93.05 EUR / 700.21 HRK / 460.18 RON / 105.60 USD
-
+
KOSÁRBA RAKOM
A termék szállítási díja a súlyának és a kosárba helyezett többi termék függvényében alakul.
Bővebb információért látogass el Szállítási és fizetési információk oldalunkra!



Leírás

Poliszacharidokban, mannoproteinekben gazdag, jól oldható élesztőautolizátum, amely képes a reaktív polifenolok (antocianinok és tanninok) integrálására. Így stabilizálja a vörösborok színét, csökkenti a fanyar, keserű ízérzetet. Javítja a színt, színstabilitást, csökkenti a tanninagresszivitást, növeli az ízkomplexitást és a szájat kitöltő érzetet.

 

Az Optimum-RED -del minél korábban, bogyózás-zúzás után bevitt reaktív policacharidok azonnal reakcióba lépnek a bogyóhéjból felszabaduló antocianinokkal, a szőlő saját tanninjaival és a stabilizálási céllal adagolt tanninokkal. Így képződnek a borminőségre pozitív hatású stabil kolloidok. Borállapotban is használható a bor tanninagresszivitásának, savérzetének csökkentésére és a teltségkerekség (moutfeel) javítására. Ilyenkor azonban hasznosabb a MANNOLEES mannoprotein koncentrátumunk alkalmazása.

 

Az Optimum-RED® az Opti- RED® -nél jobban oldódik, és nagyobb mannoprotein tartalma miatt erősebb a teltség, kerekség növelő hatása.

A stabil, oldható polifenol-élesztőmannoprotein komplexek képződési folyamatát napjainkban publikálták teljes részletességgel (Mekoue et al., 2016).

Az OPTI-MUM RED mannoproteinjeinek és poliszaharidjainak köszönhetően alapvetően csökkenti a durva, húzós, agresszív tanninérzetet.

 

Alkalmazásának előnyei

  • magas poliszacharid-tartalom
  • csökkenti a fanyar, keserű ízérzetet
  • növeli a szájat kitöltő ízérzetet
  • színstabilizáló hatás
  • tápanyaghatása miatt a tiszta, gördülékeny erjedés elősegítése
  • az OPTI-RED-del ellentétben kitűnően oldódik Húzósság csökkentés

 

 

Figyelem! A borászati kezelőanyagok szakmai hozzáértést igényelnek. Minden esetben olvassa el a kezelőanyag/ok/ ismertetőjét vagy kérdezzen meg szakértőt. A leírásokat megtalálja a borászati anyagleírások fül alatt. A honlapon nem szereplő leírásokat - igény szerint - kérésre elküldjük emailen vagy postai úton. A helytelen felhasználásból eredő károkért felelősséget nem vállalunk!

 

 

 

A termék mellé ajánljuk

Pektinbontó enzim fehér és rosé borokhoz NATUZYM CMA - 60 g
Pektinbontó enzim fehér és rosé borokhoz NATUZYM CMA - 60 g (22083)
1 990 ft
kosárba
Pektinbontó enzim fehér és rosé borokhoz NATUZYM CMA - 10 g
Pektinbontó enzim fehér és rosé borokhoz NATUZYM CMA - 10 g (25175)
450 ft
kosárba
Fajélesztő Fehér/Rosé  BBÁ 20g
Fajélesztő Fehér/Rosé BBÁ 20g (28988)
199 ft
kosárba
Fajélesztő Zymaflore VL3
Fajélesztő Zymaflore VL3 (24624)
20 490 ft
kosárba
Fajélesztő Uvaferm BDX YSEO (0,5 kg)
Fajélesztő Uvaferm BDX YSEO (0,5 kg) (30627)
9 990 ft
kosárba
Fajélesztő Vin-o-Ferm - Primeur 0,5 kg
Fajélesztő Vin-o-Ferm - Primeur 0,5 kg (30656)
4 990 ft
kosárba
Fajélesztő Zymaflore F83
Fajélesztő Zymaflore F83 (19378)
20 490 ft
kosárba
Fajélesztő VIN-O-FERM Chardonnay 100gr
Fajélesztő VIN-O-FERM Chardonnay 100gr (26775)
990 ft
kosárba
Fajélesztő Uvaferm 43 YSEO (0,5 kg)
Fajélesztő Uvaferm 43 YSEO (0,5 kg) (30617)
10 690 ft
kosárba
Fajélesztő Vin-o-Ferm - Shyraz 0,5 kg
Fajélesztő Vin-o-Ferm - Shyraz 0,5 kg (30640)
5 190 ft
kosárba
Fajélesztő Zymaflore X5
Fajélesztő Zymaflore X5 (21755)
20 490 ft
kosárba
Pektinbontó enzim NATUZYM CMA 1 kg
Pektinbontó enzim NATUZYM CMA 1 kg (22016)
29 190 ft
kosárba
Fajélesztő Zymaflore XPure 0,5kg
Fajélesztő Zymaflore XPure 0,5kg (30672)
10 990 ft
kosárba
Tannin VR Color 1 kg
Tannin VR Color 1 kg (22102)
19 290 ft
kosárba
Fajélesztő Zymaflore FX10
Fajélesztő Zymaflore FX10 (22115)
20 490 ft
kosárba
Fajélesztő Vin-o-Ferm - Thiols 0,5 kg
Fajélesztő Vin-o-Ferm - Thiols 0,5 kg (30651)
5 190 ft
kosárba
Fajélesztő Uvaferm SLO (0,5 kg)
Fajélesztő Uvaferm SLO (0,5 kg) (30681)
9 290 ft
kosárba
Fajélesztő Uvaferm CGC-62 YSEO (0,5 kg)
Fajélesztő Uvaferm CGC-62 YSEO (0,5 kg) (30626)
9 690 ft
kosárba
Enzim Lafazym Arom 100g
Enzim Lafazym Arom 100g (21750)
11 990 ft
kosárba
Fajélesztő Vin-o-Ferm - Cryo Red 0,5 kg
Fajélesztő Vin-o-Ferm - Cryo Red 0,5 kg (30653)
5 190 ft
kosárba




Vélemények

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail *
Vélemény *

Elküldöm a véleményem!
A Bí-bor-ász Kft. Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Bí-bor-ász Kft. Csapata