Kategóriák
Szüreti, borászati kezelőanyagok
Szüreti, borászati kezelőanyagok
Szüreti anyagok
Fertőtlenítőszerek, higiénia
Kének, Stabilizálószerek
Derítőszerek, Aktív szenek
Savak, savtompító szerek
Aromák, Színanyagok, Mustsűrítmények
vissza a főkategóriákhoz
Szüreti, borászati kezelőanyagok
Fertőtlenítőszerek, higiénia
vissza
Szüreti, borászati kezelőanyagok
Kének, Stabilizálószerek
vissza
Szüreti, borászati kezelőanyagok
Derítőszerek, Aktív szenek
vissza
Szüreti, borászati kezelőanyagok
Savak, savtompító szerek
vissza
Szüreti, borászati kezelőanyagok
Aromák, Színanyagok, Mustsűrítmények
vissza
Szüreti, borászati eszközök
Szüreti, borászati eszközök
Szerelvények, csatlakozók
Borászati tömlők és tartozékaik
Pincei kellékek
Szüreti kellékek
vissza a főkategóriákhoz
Szüreti, borászati eszközök
Pincei kellékek
vissza
Tároló edények, tartályok
Tároló edények, tartályok
Tartály tartozékok
Műanyag tartályok
Műanyag hordók, kannák
Akciós tartályok
vissza a főkategóriákhoz
Tároló edények, tartályok
Műanyag tartályok
vissza
Tároló edények, tartályok
Műanyag hordók, kannák
vissza
Tároló edények, tartályok
Akciós tartályok
vissza
Szőlőfeldolgozás gépei
Szőlőfeldolgozás gépei
Szőlő és gyümölcsprések
vissza
Borászat gépei
Borászat gépei
Bor- és cefreszivattyúk
Töltőgépek
Szűrőgépek
Zárógépek
vissza a főkategóriákhoz
Borászat gépei
Töltőgépek
vissza
Palackozás eszközei
Palackozás eszközei
Borospalackok
Konzerves üvegek, lapkák
PET palackok, Bag-In-Box zacskók
Dugók
Kupakok
Szűrőanyagok
Palackozási kellékek
vissza a főkategóriákhoz
Palackozás eszközei
Konzerves üvegek, lapkák
vissza
Palackozás eszközei
PET palackok, Bag-In-Box zacskók
vissza
Csomagolás, felszolgálás
Csomagolás, felszolgálás
Fadobozok
Dísz- és Gyűjtőkartonok
Címkék és plakettek
Poharak
vissza a főkategóriákhoz
Csomagolás, felszolgálás
Fadobozok
vissza
Csomagolás, felszolgálás
Dísz- és Gyűjtőkartonok
vissza
vissza
Csomagolás, felszolgálás
Poharak
vissza
Szőlészet, telepítés
Szőlészet, telepítés
Telepítés, támrendszer
Profi kéziszerszámok
Elektromos kéziszerszámok
Kéziszerszámok
Kötözőgépek és kötözőanyagok
Permetezőgépek és alkatrészek
vissza a főkategóriákhoz
Szőlészet, telepítés
Kötözőgépek és kötözőanyagok
vissza
Mezőgazdaság, munkavédelem
Mezőgazdaság, munkavédelem
Locsolástechnika
Fóliák, Zsákok, Ponyvák
Damilok, Damilfejek
Tápoldatok, Fűmagok
Munkavédelmi termékek
Vetőmagok
vissza a főkategóriákhoz
Mezőgazdaság, munkavédelem
Fóliák, Zsákok, Ponyvák
vissza
Mezőgazdaság, munkavédelem
Damilok, Damilfejek
vissza
Mezőgazdaság, munkavédelem
Tápoldatok, Fűmagok
vissza
Mezőgazdaság, munkavédelem
Vetőmagok
vissza
Gépek, szerszámok
Gépek, szerszámok
HECHT
vissza a főkategóriákhoz
Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam
kategóriák

Keresési kifejezés

Keresés

Kategóriák

Szeretnél extra kedvezményt?
Számunkra nemcsak a tökéletes minőség, a gyors kiszolgálás és a nagy termékkínálat a fontos! Tudjuk, hogy imádod a kedvező árakat, éppen ezért időről - időre érdemes ellátogatnod akciós válogatásainkhoz, illetve megtekintened aktuális kuponjainkat, hiszen ezek segítségével még vonzóbb áron lehet a Tiéd egy-egy termékünk! Ne maradj le!
Ajándék minden feliratkozó számára!
Ne maradj le a legjobb árakról, a legnagyszerűbb kedvezményekről és természetesen az egyedi ajánlatokról, különleges kuponokról sem! Iratkozz fel Te is hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével. Ígérjük, hogy nem küldünk Neked naponta egy-egy levelet, csak a legjobb ajánlatokat küldjük ki. Kérjük, hogy az űrlap kitöltése során ügyelj az adatok pontosságára. Sőt még egy nagyszerű hírünk is van. Új hírlevél feliratkozóként meglepünk egy ajándék kuponnal, melyet a következő megrendelésed alkalmával tudsz beváltani a kosárba helyezett termékekre.

(Kattints ide a megtekintéséhez )


feliratkozom


Dekantáló 1.5 lit

Esztétikus dekantáló, minőségi borok fogyasztásához!

Cikkszám 17666
Súly 957 gr (0,96 kg)
Szélesség 220 mm
Magasság 220 mm
Mélység 220 mm
Listaár bruttó 4 690 Ft
/db
nettó 3 692,913 Ft
/db
Deviza bruttó árak (tájékoztató jellegű) 11.93 EUR / 89.69 HRK / 58.33 RON / 12.29 USD
-
+
KOSÁRBA RAKOM
Törékeny! Csomagpontra nem rendelhető.
A termék szállítási díja a súlyának és a kosárba helyezett többi termék függvényében alakul.
Bővebb információért látogass el Szállítási és fizetési információk oldalunkra!



Leírás

Termék jellemzői:

Űrtaratalom: 1.5l

Miért dekantálunk? 

Alapvetően három okból:

1. hogy a borból eltávolítsuk a benne lévő üledéket, darabos szennyeződéseket;

2. hogy levegőztessük a bort, miáltal bukéja, íze kibontakozik;

3. esztétikai okból, hogy a bort egy szép dekantáló edényben mutassuk meg

Sokan a palack kinyitásával szokták levegőztetni a bort, ez azonban nem elegendő, mert a bor túl kicsi felületen érintkezik a levegővel. Ezért hasasak a dekantáló üvegek, hogy bennük minél nagyobb felületen érje a levegő a benne lévő bort.

 

Az esztétikai ok

Egy szépen terített asztalon az elegáns dekantáló üvegek mindig jól mutatnak, és többnyire esztétikusabbak, mint a borosüvegek, még akkor is, ha sok bortermelő nagy hangsúlyt fektet borai szép felcímkézésére. Ebben az ismertetőben ízelítőt adunk a különböző dekanterek formai gazdagságából, szépségéből.

 

A dekantálás művelete

Az alapszabály, hogy kerülni kell a borok felrázását, az üledék felkeverését, ezért az üvegeket minél kevésbé és minél óvatosabban mozgassuk.



Az előkészületek 

Nemesebb borok esetében, amelyeknél üledékességre számítunk, a szakértők azt ajánlják, hogy egy-két nappal korábban – szobahőmérsékleten - állítsuk a többnyire vízszintesen tárolt borospalackot a talpára, hogy az üledék maradéktalanul leszálljon az üveg aljára.

 

A bor kiöntése a dekantálóba 

A bort az üvegből egy huzamban, de kellő türelemmel öntjük ki, nehogy a visszaáramló levegő miatt kotyogni kezdjen és felzavarja az üledéket. Előfordulhat, hogy az üveg tartalmának utolsó negyede már üledékes, de az üledéknek a nyaknál történő megjelenése után ne öntsük tovább, hiszen ezzel a dekantálás művelete veszítené értelmét, márpedig nincs szebb látvány a dekantálóban tisztán csillogó bornál.

Persze ha biztosak vagyunk benne, hogy borunkba nincs üledék, lendületesebbek is lehetünk, mert ekkor már a megfelelő szellőztetés a lényeg, vagyis az szeretnénk elérni, hogy a bor a levegővel minél nagyobb felületen érintkezzen.

 

Mennyi ideig dekantálunk? 

A fiatalabb borokat hosszabb ideig, az érettebbeket rövidebb ideig, az öreg és „törékeny” borokat azonnal szervírozzuk. Az pontos időzítés azonban problémás, ha nem ismerjük e tekintetben a szervírozni kívánt bort.

A fiatalabb vörösborok esetében van aki azt javasolja, hogy annyi órát dekantáljuk a bort, ahány évvel fiatalabb a kívánatos érettségi szintjénél. Mivel csak becsülni lehet, hogy hány éves korában optimálisan érett egy bor, nem beszélve arról, hogy nem mindig tudjuk, hogy a kezünkben lévő palacknak korábban mi volt a sorsa (mert ugye nemcsak a könyveknek van sorsa, hanem a borospalackoknak is). Így a dekanter edényben eltöltendő időtartam hossza szintén becsléssel állapítható meg. Persze a kísérletezésnek e tekintetben is meg lehet a maga hozadéka.
A fő szabály itt is, hogy minél idősebb a bor, annál rövidebb ideig hagyjuk a dekantálóban.

 

Milyen hőmérsékleten dekantálunk? 

Úgy kell dekantálnunk, illetve kiszámítanunk a dekantálás időtartamát, hogy a borok kiöntéskor ideális hőmérsékletűek legyenek. Vörösborokat 16-20 Celsius fokos hőmérsékleten szolgálunk fel, fajtájuktól függően. Fehéreket 8-12 Celsius fokon.





Vélemények

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail *
Vélemény *

Elküldöm a véleményem!
A Bí-bor-ász Kft. Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Bí-bor-ász Kft. Csapata