
Hatékony szer a borok savtartalmának kiegyensúlyozásához!
Cikkszám | 19309 |
Súly | 1.000 gr (1,00 kg) |
Szélesség | 250 mm |
Magasság | 250 mm |
Listaár |
bruttó 2 390 Ft
/db
nettó 1 881,890 Ft
/db |
Deviza bruttó árak (tájékoztató jellegű) | 5.96 EUR / 44.92 HRK / 29.50 RON / 6.32 USD |
A termék szállítási díja a súlyának és a kosárba helyezett többi termék függvényében alakul.
Bővebb információért látogass el Szállítási és fizetési információk oldalunkra! |
A citromsav az élelmiszeriparban széleskörűen elterjedt adalékanyag, mely a gyümölcsfeldolgozás, gyümölcslé és szörpkészítés, a tartósító- és édesipar valamint az egyéb italgyártás nélkülözhetetlen anyaga. Egyre gyakrabban alkalmazzák a borászatban is, mivel egy sor hasznos tulajdonsággal is bír:
A borhoz történő közvetlen hozzáadása során vegyük figyelembe, hogy a kezelés után a bor összes citromsav tartalma nem haladhatja meg a törvényben maximált 1 g/l értéket! (A bor eredeti citromsavtartalma általában 0,3 g/l körül van).
Kisebb savkorrekciók végrehajtását teszi lehetővé, a palackozás vagy az első derítés előtt, mikor már túl késő a savtartalmat borkősavval beállítani. A szükséges mennyiségű citromsavat oldja fel tízszeres mennyiségű mustban vagy borban és adja a kezelendő musthoz vagy borhoz, majd oszlassa szét. A szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálat és a bortörvényben megengedettek határozzák meg együttesen.
A borászati kezelőanyagok szakmai hozzáértést igényelnek. Minden esetben olvassa el a kezelőanyag/ok/ ismertetőjét vagy kérdezzen meg szakértőt. A leírásokat megtalálja a borászati anyagleírások fül alatt. A honlapon nem szereplő leírásokat - igény szerint - kérésre elküldjük emailen vagy postai úton. A helytelen felhasználásból eredő károkért felelősséget nem vállalunk!